رَهی نو

سفرهای کم‌ هزینه

اطلاعات مفید برای برنامه ریزی سفر کم خرج

 

شما هم موافق هستید که معنی خیلی چیزها عوض شده است یا بعضی چیزها کلا معنی خودشان را از دست داده‌اند و تبدیل به چیز جدیدی شده‌اند؟ مثلا جشن عروسی که قرار است یک مهمانی برای شریک شدن در شادی شروع زندگی یک زوج باشد امروزه به یک جشن فاخر و گران که معیار آبروی دو خانواده است و میزان خوشبختی زوج در آینده و ... را تامین می‌کند، تبدیل شده است. خیلی چیزهای دیگر از جمله سفر رفتن هم به همین مصیبت دچار شده است. سفر، معنای رفتن و دیدن و گشتن است. رفتن و دیدنی که نو شدن و تازگی را همراه خود دارد و افزودن هر چیز دیگری به آن کاملا سلیقه‌ای و کلیشه‌ای است.

امروزه سفر خوب رفتن، اقامت در هتل‌های لوکس، خوردن غذاهای آنچنانی و ... به یک کلیشه تبدیل شده است. کلیشه‌ای که اگر بخواهیم خیلی به آن بها بدهیم ما را به شدت از اصل ماجرا دور نگه می‌دارد. اگر همیشه منتظر فرصتی بمانیم که به یک سفر خوب و لوکس برویم شاید هیچ وقت این فرصت دست ندهد و فقط ما بمانیم و یک دل حسرت زده. بنابراین می‌توانیم با کمی تغییر در طرز فکر، سبک سفر رفتنمان را تغییر بدهیم. در ادامه این مطلب، راه و رسم رفتن به یک سفر اقتصادی و کم‌هزینه را برایتان خواهیم گفت.

 

1. سال جدید را در دل طبیعت تحویل کنید

کجا برویم؟ جواب این است؛ هر کجا که دلتان بخواهد. البته شرط‌هایی هم دارد. سفر به شهرهای بزرگ یا مناطق توریستی معروف را موکول کنید به زمان‌هایی که تعطیلات خاصی پیش‌رو نباشد یا این‌گونه سفرها را بگذارید برای فصل‌های پاییز و زمستان که این مکان‌ها هم خلوت‌تر هستند و هم ارزان‌تر. ولی اگر می‌خواهید در تعطیلاتی مثل نوروز به سفر بروید بهتر است طبیعت گردی را انتخاب کنید. به جاهایی بروید که بکرتر و خلوت‌تر هستند.

 

2. لطفا با اتوبوس‌ها مهربان باشید

سوال بعدی در یک سفر کم‌هزینه این است که چطور برویم؟ جواب این سوال به چند چیز بستگی دارد. از تعداد نفرات گرفته تا این که مقصد مورد نظر کجاست و یا این‌که کی قرار است به سفر بروید؟
اگر تنها سفر می‌کنید، بردن خودروی شخصی به‌صرفه نیست. هزینه بنزین در مسیرهای طولانی زیاد است، بنابراین می‌توانید به قطار یا اتوبوس فکر کنید. برنامه‌هایتان را طوری تنظیم کنید که شب را در اتوبوس یا قطار باشید و صبح به مقصد برسید تا هم در طول مسیر استراحت کنید و هم یک روز کامل را در مقصد به گشت و گذار بگذرانید.
هیچهایک سبکی از سفر است که چندسالی است در ایران هم باب شده و طرفداران زیادی پیدا کرده است. برای سفر به شیوه هیچهایک، با یک کوله‌پشتی کنار جاده می‌ایستید و رانندگان گذری، شما را تا قسمتی از مسیری که می‌خواهید بروید، همراهی می‌کنند. ممکن است مسیر راننده با مسیر شما یکسان باشد و شما را تا مقصد همراهی کند در غیر این صورت از جایی که مسیرتان از راننده جدا می‌شود باید پیاده شوید و منتظر ماشین گذری بعدی بمانید.

 

هیچهایک چیست


این سبک از سفر، بیشتر توسط کسانی که به شکل حرفه‌ای سفر می‌کنند استفاده می‌شود. البته این روش آن‌قدررها امن نیست اما با رعایت کردن یک سری نکات می‌توانید سفر امنی را تجربه کنید. مثلا یک هیچهایکر همیشه باید نقشه، چراغ قوه و وسایل اساسی را همراه داشته باشد و بداند هنگام روبه‌رو شدن با افراد مزاحم باید چه‌طور رفتار کند؟!
اگر دسته جمعی سفر می‌کنید می‌توانید خودروی شخصی ببرید و پول بنزین را دنگی حساب کنید یا اگر به همراه خانواده، با خانواده‌های دیگری قرار است به سفر بروید به جای بردن دو یا سه ماشین، می‌توانید ون یا خودروهای بزرگ دیگری کرایه کنید و هزینه آن را به صورت مشترک بپردازید. در این صورت صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌های حمل‌ونقل خواهید داشت. 

 

3. بی هتلم به سر شود؟

کجا بمانیم؟ برای خیلی‌ها سفر رفتن به معنی اقامت در هتل است. شاید زمانی هتل یکی از اصلی‌ترین گزینه‌ها برای اقامت ما در سفر بود و اگر نمی‌خواستیم یا نمی‌تواستیم در هتل بمانیم، چندان انتخاب دیگری نداشتیم ولی امروزه اصلا اینطور نیست. از مهمان‌پذیر و مسافرخانه گرفته تا هاستل و اقامتگاه محلی، همه گزینه‌هایی هستند که ما را از رفتن به هتل بی‌نیاز می‌کنند. 

هاستل: هاستل‌ها، اقامتگاه‌های مشترکی هستند که یک تخت برای خوابیدن در اتاقی مشترک با دیگر مسافران در اختیار شما قرار می‌دهند. امنیت خوبی دارند و اغلب یک کمد قفل‌دار هم در اختیار شما قرار می‌دهند ولی چه بهتر که شما یک قفل کوچک در سفر به همراه داشته باشید. هاستل‌ها برای کسانی که تنها و حرفه‌ای سفر می‌کنند از اصلی‌ترین گزینه‌ها هستند. سایت‌های خاصی هستند که هاستل‌های اقصی نقاط جهان را به شما معرفی می‌کنند و از طریق آن‌ها می‌توانید برای رزرو هاستل اقدام کنید.

 

هاستل چیست

 

مهمانپذیر یا مسافرخانه‌ها نیز برای کسانی که به مکانی برای استراحت قانع هستند مناسب است و با هزینه کمی هم که دارند، بستر مناسبی برای یک سفر کاملا اقتصادی را فراهم می‌کنند.

سوییت‌ها: الان دیگر در همه شهرها خانه یا سوییت‌هایی برای اجاره دادن وجود دارد که هم هزینه کمتری نسبت به هتل‌ها دارند (به‌خصوص در فصل‌های خلوت سال) و هم امکان پخت‌وپز در آن‌ها فراهم است که برای کسانی که با آشپزی در سفر مشکلی ندارند گزینه خوبی است که بتوانند تا حد امکان در مخارج‌شان صرفه‌جویی کنند.

اقامتگاه‌های محلی: در شهرهای کوچک یا روستاها، اقامتگاه‌هایی وجود دارند که توسط افراد محلی برای اجاره دادن به مسافران آماده شده‌ است. اگر به این اقامتگاه‌ها بروید هم به اقتصاد این خانواده‌ها کمک می‌کنید و هم تجربه جدیدی در سفر به دست می‌آورید و با آداب‌ورسوم و فرهنگ هر منطقه آشنا می‌شوید. در بعضی از این اقامت‌گاه‌ها، غذاها و خوراکی‌های محلی با قیمت مناسب نیز در اختیار مسافران قرار می‌گیرد.
البته اگر می‌خواهید یک سفر به معنی واقعی کم‌هزینه داشته باشید، چادر مسافرتی همراه ببرید و در دل طبیعت یا مکان‌هایی که شهرداری‌ها در نظر گرفته‌اند چادر بزنید. رخت‌خواب و وسایل مورد نیاز فراموشتان نشود. 

البته باید این مورد را باید متذکر شویم که شاید برای شما تنها کمی صرفه جویی در هزینه هتل نیز کفایت کند در این حالت کافیست کمی وقت بگذارید و لیست هتل هایی را بیابید که با شرایط و امکانات کامل و با قیمت های بسیار مناسب ارائه میشوند. لیست این هتل ها را در ابتدای صفحه میبینید که با تخفیف های ویژه ارائه میشوند. 

 

4. چلو ماهیچه یا تن ماهی؟ مساله این است

در سفر اقتصادی چه بخوریم؟ برای یک سفر کم‌هزینه دور رستوران‌های بزرگ و تجاری را خط بکشید. اگر می‌توانید در سفر آشپزی کنید و از این نظر مشکل خاصی ندارید، مواد اولیه مورد نیاز را همراه خود ببرید و حداقل برای وعده نهار غذا بپزید. به خصوص اگر در سوییت یا هتل‌آپارتمان اقامت کنید وسایل کامل پخت‌و‌پز در اختیارتان است و از این بابت مشکلی نخواهید داشت. از طرفی می‌توانید انواع کنسرو و تن‌ماهی و... را همراه خود ببرید یا در شهر مقصد بخرید و استفاده کنید. 
اگر به آشپزی در سفر اعتقادی ندارید یا با غذاهای آماده و کنسروی راحت نیستید، به دنبال آشپزخانه‌ها و مکان‌های تهیه غذا در شهر مقصدتان باشید. در هر شهری آشپزخانه‌هایی با غذاهای باکیفیت و قیمت‌های مناسب وجود دارند که با پرسش از افراد محلی حتما چندتایی را پیدا می‌کنید که در روزهای اقامتتان بتوانید از غذاهایشان استفاده کنید.
برای صرفه‌جویی در هزینه غذا می‌توانید به یکی کردن وعده صبحانه و نهار یا جایگزین کردن یکی از وعده‌های غذایی با خوردنی‌های سبک مثل کشمش، بیسکوییت و... نیز فکر کنید.
غذاهای آماده سوپرمارکت‌ها مثل الویه و... هم می‌توانند جزء گزینه‌های روی میز باشند.

 

5. با پارک آبی خداحافظی کن و لب رودخانه قدم بزن

در سفر کجاها برویم؟ قبل از حرکت، جاهای دیدنی، اماکن تاریخی و تفریحی مقصد مورد نظرتان را با جستجو در گوگل پیدا کنید تا هم بتوانید تصمیم بگیرید از کجاها دیدن کنید و هم اگر برای روزهای خاصی تخفیف یا برنامه خاصی دارند، از آن‌ها آگاه شوید و از قبل برای استفاده از امکانات ویژه آن‌ها برنامه ریزی کنید. همچنین مسیرهای رفتن به هر مکان را از قبل پیدا کنید و در مورد راه‌های رفتن به آن سوال یا سرچ کنید تا بتوانید بهتر و کم‌خرج‌ترین روش را انتخاب کنید. تا جایی که برایتان امکان دارد از سیستم حمل‌نقل عمومی شهر استفاده کنید. برای خیلی از جاهای دیدنی به خصوص در زمان تعطیلات، وسیله حمل‌و‌نقل در نظر گرفته می‌شود که خوب است با استفاده از این وسیله‌ها، در هزینه‌های حمل و نقل صرفه‌جویی کنید.

 

چند نکته برای جلوگیری از خرج‌تراشی‌های اضافی در سفر

 

خرج ها و هزینه های سفر

 

1_ اگر با کودکان سفر می‌کنید برایشان کامل توضیح بدهید که قرار نیست خریدهای اضافی داشته باشید و هر چیزی را که ببینند نمی‌توانند بخرند. در طول روز و هنگام گشت‌وگذار، بطری آب و کمی خوراکی به همراه داشته باشید تا در صورت گرسنگی یا تشنگی خودتان و بچه‌ها مجبور به خرید از فروشگاه‌های سه برابر قیمت نشوید. 

2_ داروهایی را که مصرف می‌کنید یا ممکن است نیاز داشته باشید، همراه خود ببرید و دفترچه درمانی‌تان را نیز فراموش نکنید.

3_ اگر قصد خرید سوغاتی یا محصولات محلی هر شهر را دارید، از مناطق توریستی خرید نکنید و به بازارهای محلی آن شهر یا منطقه بروید. در بازارهای محلی هم کیفیت محصولات بالاتر است و هم قیمت کمتری برای خریدهایتان می‌پردازید. همچنین برای خرید خوراکی و غذاهای آماده، به فروشگاه‌های بزرگ بروید.

4_ وسایل مورد نیاز و لوازم شخصی‌تان را در سفر همراه ببرید. از حوله و مسواک گرفته تا لیوان، فلاسک و ناخن‌گیر و... کاملا حواس‌تان جمع باشد که چیزی را گم نکنید. مراقب باشید وسایل‌تان خراب نشوند و اگر وسیله خرابی دارید قبل از سفر آن ‌را تعمیر کنید. 

5_ قبل از تهیه بلیط، قیمت شرکت‌های مختلف را باهم مقایسه کنید و بعد تصمیم بگیرید. اگر مجبور به سفر با هواپیما هستید تا جایی که می‌توانید رزرو بلیط را به تاخیر بیاندازید و اگر شدنی است، روز آخر بلیط بخرید چون قیمت پروازها در روز آخر به طرز باور نکردنی‌ای کم می‌شوند. بنابراین گاهی خوب است که خرید را درست دقیقه نود انجام بدهید.

 

همان‌طور که در این مطلب دیدیم، با کمی تغییر در طرز فکر و سبک زندگی، می‌توان بدون این که سخت یا بد بگذرد، سفرهای اقتصادی و کم هزینه‌ای به جاهای مختلف داشت. همین که کمی از تفکرات کلیشه‌ای فاصله بگیریم و واقع‌بین باشیم می‌توانیم از حداقل امکانات بیشترین استفاده را ببریم و حتی به این که مردم چه می‌گویند و یا دیگران چه‌طور به سفر می‌روند؟ فکر هم نکنیم. نمی‌شود از ترس آب، شنا نکرد بلکه باید شنا یاد گرفت و دل به دریا زد و از تجربه‌های خاص و جدید استقبال کرد. 


ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لطفا منتظر بمانید ...