کوه پَدرْی، در حومه شهرستان جم از توابع استان بوشهر و در نیمه راه سیراف به جم قرار دارد.
این کوه نزد مردمان چاهه و جم، مکانی مقدس به شمار میرود، چرا که برپایه نشانههای مستند موجود در آتشکده این کوه، گمان آن میرود که از نخستین مکانهایی باشد که در آن نفت سوزانده شده باشد. به باور مردم محلی، آتشکده موجود در قله این کوه، زادگاه و محل غسل تعمید پدر جمشید پیشدادی است.
برخی کوشیدهاند با تغییر نام کهن و اصیل پدری به نام خود ساخته پردیس، در نامهای اصیل ایرانی دستی ببرند.
پژوهشها نشان میدهد در کوههای مشرف به ناحیه جم، دیوارهای صیقلزدهشده بزرگی در نقاط گوناگون با زاویههایی خاص وجود دارد که افسانهها و روایات قومی جم در لهجه محلی آن را «چرم آینه» میخوانند به گفته بزرگسالان ناحیه جم، آنها قطعههای کوچکی از شیشه سیاه را در زیر این «چرم آینه»ها مییافتهاند که فرضیه پادشاهی جم در این ناحیه را قویتر میکند.
از نکات منحصر به فرد این کوه، مغناطیس فوقالعاده قوی آن است که شهرت جهانی دارد. اگر در فاصله 50 تا 100 متری کوه، در انتهاییترین نقطه آسفالت شده جاده، با ماشین توقف کنید و دستی آن را بخوابانید، ماشین بجای حرکت به پشت و درجهت سر پائینی، به نرمی به سمت کوه کشیده میشود.
منطقه جم دارای خرمای ویژهای است که به «خرمای خصه» معروف است.
از ویژگیهای جالب این خرما، غرق شدن آن در شیره خود است؛ یک کاسه از این خرما، در طی سه ساعت پر از شیره میشود و شکل آن به اندازه یک آلبالو تغییر مییابد. از خواص دارویی این خرما، استفاده از آن برای ساخت قندهای رژیمی مخصوص بیماران دیابتی است که برای کشورهای تولید کننده این نوع قند صادر میشود.
نکته جالب دیگر رویش درخت زیتون در دامنه شمالی کوه پردیس و در حد فاصل شهرستان جم تا روستاهای چاهه و دره پلنگی است که رویش چنین گیاهی در این آب و هوا بسیار شگفتانگیز است.